Puheenjohtajan tervehdys

31.12.2019

Sirpa Havukainen luovutti puheenjohtajan nuijan Toni Sorsalle
Sirpa Havukainen luovutti puheenjohtajan nuijan Toni Sorsalle

Tervehdys,

Syyskokouksemme 29.10 valitsi yhdistyksellemme uuden hallituksen kaudelle 2020-2021. Järjestäytymiskokouksessamme 28.11 täydensimme toimihenkilöiden valintoja ja ilokseni voin sanoa, että tehtävät täyttyivät helposti. Merkittävin muutos lienee tiedotussihteerin vaihdos Tuula Sormuselta Satu Ikoselle, ja Tuula onkin Satua esimerkillisesti jo kuluvana vuona alkanut tehtävään perehdyttää.

Muutosta tuulahti myös vapaa-aikajaostoon. Pekka toki vetäjänä jatkaa, mutta jaoston kokoonpanossa vaihdoksia tapahtui. Haaste löytää ja kehittää monipuolisesti vapaa-ajan menoja ja matkoja jatkuu entisellään. Kelokolon varauksista vastaa jo tulevana kesänä Pussisen Kati minun tehtävästäni pois siirtyessä.

Jo edellisen, yhdistysemme puheenjohtajan Sirpa Havukaisen, aikana aloitimme kehittämään yhdistyksemme toimintaa ja samalla linjalla aiomme jatkaa vastakin. Tulemme lisäämään kotisivujemme ynnä muutenkin sähköisen viestinnän määrää kuitenkaan täysin Seutusen painattamista ja lähettämistä lopettamatta.

Alkaneet liittokohtaiset työehtosopimus neuvottelut, ja niiden keskeneräisyys tätä kirjoittaessani, tuovat alkavalle keväälle painetta. Jäsenistömme suurimmat sopimukset KVTES ja AVAINTES- ovat myös maaliskuun lopulla katkolla. Lomarahaleikkaus jo loppui mutta KIKY-tunneista tullaan vääntämään. Eroon niistä pääsenee helpohkosti mutta mihin hintaan, jää nähtäväksi. Ja kannattaako mihin tahansa hintaan niistä eroon päästäkkään? Tekstimuutokset sopimusten sisällöissä on perinteisesti ne, jotka mahdollista korotusvaraa pienentäisi.

Paikallisesti yhtään ei tilannetta helpota se, että yhteistoimintaneuvottelut ovat kesken suurimmilla työnantajillamme ja neuvotteluiden lopputulos vielä auki. Joensuun kaupungin lopullinen linjaus irtisanottavien määrästä on vielä auki ja heidän neuvottelunsa ovat pisimmällä.

Yhdistyksemme luottamusmiehillä sekä hallituksella onkin heti vuoden vaihduttua vastuullaan valmistautua mahdollisiin keväällä edessä oleviin työtaisteluihin huolehtimalla jäsentemme yhteystietojen ajan tasaisuus. Ei suinkaan mitään sapeleiden kalistelua vaan liittomme linjauksen mukaista varautumista.

Jäsenenä juuri sinä voit itsekin huolehtia, että päivitetyt yhteystietosi ovat liittomme rekisterissä, tietosi voit tarkistaa ja päivittää www.jhl.fi .

Näin vasta aloittaneena puheenjohtajana olisin suonut hiukan rauhallisempaa alkua, mutta onnekseni hallitukseemme tuli valituksi myös kokeneempaakin kaartia ja Sirpakin vielä pääluottamusmiehenä työjaostossamme jatkaa.

Syyskokouksessa olin aika lailla pöllämystynyt saamastani luottamuksestanne ja en siinä tilaisuudessa jo saanut suutani auki kiittääkseni siitä, joten nyt kiitos teille valinnastani.

Toni Sorsa

050 338 7465

toni.sorsa (at) polkkaoy.fi