Saatana saapuu Moskovaan Ilmoittautuminen

 

MESTARI JA MARGARITA – Saatana saapuu Moskovaan

Maagisen realismin keinoin kerrottu haave oikeudenmukaisesta maailmasta Moskovassa alkaa tapahtua kummia, kun salaperäinen muukalainen Woland saapuu seurueineen kaupunkiin…

Samoin Joensuun kaupunginteatterissa, kun mustan huumorin mestarin Mihail Bulgakovin klassikkoromaani tuodaan suurelle näyttämölle uutena teatteritulkintana.

TSL Joensuun seudun opintojärjestö on varannut koko näytöksen lauantaina 25.11. klo 17.00

Lennokkaassa ja mielikuvituksen täyteisessä esityksessä kulkee rinnakkain kolme tarinaa: Saatanan vierailu 1930-luvun stalinistisessa Moskovassa, Mestarin ja Margaritan kiihkeä, mutta traaginen rakkaustarina sekä Jeesuksen ajan Jerusalem, jossa Pontius Pilatus kamppailee omatuntonsa kanssa pohtiessaan erään maankiertäjäfilosofin Jeshua Ha-Notsrin kuolemantuomiota.

Yliluonnolliset tapahtumat, draaman ja huumorin täyteiset tarinat punoutuvat lopulta taianomaisesti yhteen, niiden kulkiessa fiktion ja faktan, unen ja valveillaolon, sekä fantasian ja toden rajapinnoilla. Mestari ja Margarita on maagisen realismin keinoin kerrottu haave oikeudenmukaisesta maailmasta, mielikuvituksen voimasta, sekä puheenvuoro sananvapauden puolesta. Kaupunginteatterin tuore tulkinta Bulgakovin mestariteoksesta osuu kipeästi aikaamme, jossa romaanin teemat ja viesti ovat jälleen ajankohtaisia.

Mihail Bulgakovin (1891–1940) romaania Mestari ja Margarita (suom. Saatana saapuu Moskovaan) pidetään yhtenä 1900-luvun kirjallisuuden tärkeimmistä teoksista.

Rooleissa mm. Petra Heinänen, Maria Karhapää, Regina Launivuo, Markku Maasilta, Anna Ojanne ja Petteri Rantatalo Ohjaus Aleksis Meaney.

Esityksen kesto 2 h 45 min sis. väliajan.

 

Olemme varanneet näytökseen jäsenillemme 50 lippua. Hinta 10 euroa/lippu, maksu yhdistyksen tilille Danske Bank FI85 8000 1270 8932 34 heti ilmoittautumisen jälkeen.

 

Esitys lauantaina 25.11. klo 17.00 Joensuun kaupunginteatteri. 

 

Lippujen jako alkaa teatterilla klo 16.00.

 

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.